Clean and peel all the vegetables. Cut the potatoes and carrots into pieces and cut the onions into slices. Put the butter in a high-sided pan and place on a low flame.
Add all the vegetables and brown them for about 10 minutes. Add the hot vegetable stock and cook for another 30 minutes. Blend everything with an immersion blender and add salt to taste.
Brown the bacon in a pan without adding any oil or grease. Drain it on absorbent paper towel and roughly chop it. Pour the soup into individual plates, garnish with the chopped bacon and a bit of oil.
Complete with flakes of strong Provolone Valpadana P.D.O., sprinkle with black pepper and serve.
GAL Oglio PO
Sito web realizzato con il cofinanziamento del FEASR
Responsabile dell’informazione: Consorzio Tutela Provolone Valpadana
Autorità di Gestione del Programma: Regione Lombardia
Consorzio Tutela Provolone Valpadana
Piazza Marconi, 3
26100 Cremona (Italia)
Tel. +39 0372 30598
Capitale sociale versato: 517.995,35 €
Registro imprese di Cremona N. CR-100170
P. IVA IT00870400199
© Copyright Consorzio Tutela Provolone Valpadana – Privacy Policy – Cookie Policy
Questo sito utilizza cookie tecnici per consentirti una migliore navigazione.
Questo sito utilizza cookie di profilazione, anche di terze parti, per inviarti messaggi pubblicitari mirati e servizi in linea con le tue preferenze. Se vuoi saperne di più o negare il consenso a tutti o ad alcuni cookie clicca sui pulsanti sotto.
Proseguendo la navigazione acconsenti all'uso dei cookie. Il consenso può essere espresso anche cliccando sul tasto
accetta oppure proseguendo la navigazione.