Put a pot with 2 litres of water and a tablespoon of rock salt on the stove. When it comes to a boil, add the rinsed barley and the potatoes cut into large pieces. Let it simmer for 45 minutes.
Clean the leek and cut it into slices. Peel and chop the celery, carrot and onion. Peel and chop the mushrooms.
Put another pot on the stove with the vegetable stock and bring it to a gentle boil. Add the leek, onion, celery and carrot and cook for about 5 minutes. Add the mushrooms and cook for a further 5 minutes.
Drain the barley and potatoes and pour them into the pot with the broth and vegetables, then continue cooking for another 5 minutes, taking care to mash the potatoes with a wooden spoon. Add salt to taste.
Sprinkle the soup with chopped parsley and pepper and arrange it in individual bowls.
Complete with grated aged strong Provolone Valpadana P.D.O. and serve.
GAL Oglio PO
Sito web realizzato con il cofinanziamento del FEASR
Responsabile dell’informazione: Consorzio Tutela Provolone Valpadana
Autorità di Gestione del Programma: Regione Lombardia
Consorzio Tutela Provolone Valpadana
Piazza Marconi, 3
26100 Cremona (Italia)
Tel. +39 0372 30598
Capitale sociale versato: 517.995,35 €
Registro imprese di Cremona N. CR-100170
P. IVA IT00870400199
© Copyright Consorzio Tutela Provolone Valpadana – Privacy Policy – Cookie Policy
Questo sito utilizza cookie tecnici per consentirti una migliore navigazione.
Questo sito utilizza cookie di profilazione, anche di terze parti, per inviarti messaggi pubblicitari mirati e servizi in linea con le tue preferenze. Se vuoi saperne di più o negare il consenso a tutti o ad alcuni cookie clicca sui pulsanti sotto.
Proseguendo la navigazione acconsenti all'uso dei cookie. Il consenso può essere espresso anche cliccando sul tasto
accetta oppure proseguendo la navigazione.